Německý boxer

Německý boxer sloužil jako lovná zbraňpes
zpět

Německý boxer

Boxer patří mezi psího parťáka v rodině, který má opravdu osobitou povahu.

Kromě nevšedního charakteru je to pořádný gumídek s notnou dávkou každodenní energie, kterou je potřeba využít. V historii byly boxerům kupírovány uši i ocasy, vzhled psa byl naprosto odlišný. V současné době je kupírování zakázáno a žádný kvalitní chovatel to u svých štěňat nedopustí.

Německý boxer

Chov boxerů je založen na předcích z řad mastifů. Původně se tito psi využívali primárně pro lov divoké a velmi silné zvěře. Boxeři sloužili také pro zhýralou zábavu lidí, kdy byli posíláni do boje s býky. Boxer byl schopný zvíře zabít, ale mnohdy v ringu i skonal. Do chovu zasahovalo také křížení s buldoky. 

Už historie chovu poukazuje na povahu boxerů. Pokud se jedná o plemeno, které sloužilo jako lovná zbraň, je jasné, že i v současnosti to bude plemeno, které bude dravé a energické. Proto je nutné jej zaměstnat adekvátním množství práce. Je to ideální služební pes, parťák na sportovní kynologii i atlet, který Vás nadšeně potáhne v závodě canicrosu. Jeho oddanost z něj dělá úžasného rodinného člena, který by za Vás položil život. 

Copyright fotografie pixabay.com

Líbil se vám článek?
Přidejte se k našim fanouškům!
Soutěžte o zajímavé ceny!

A jaký je váš názor? :)

Přátelé jsou rodina, kterou si vybíráme sami. A já děkuji, že mám tak skvělou rodinu přátel, které mám ráda a vážím si jich.
Další myšlenky ...



Staňte se naším fanouškem na2

Příbuzné téma

Líbí se vám náš obsah?Staňte se prosím našimi fanoušky na facebooku.
MENU